Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

16 май

11 Факти, които най-вероятно не знаехте за вейпинга

Posted by Pavel | 0 comment

Вейпингът, донякъде е все още мистерия , особено за тези, които не употребяват вейп устройства. За да разбием мита веднъж завинаги, събрахме 11 факти, които може би не знаехте за вейпинга!

  1. Има само четири съставки в E-течността

Е-течността е основното вещество, което прави възможно изпаряването, тъй като течността се нагрява в устройството и се трансформира в пара на водна основа. Тази пара е това, което човек вдишва. Тя доставя специфичният вкус  и определено количество никотин, което да задоволи никотиновия глад на пушачите.

Въпреки това, което медиите биха Ви казали, електронната течност от доверени производители се състои само от четири съставки. Те включват:

  • пропилен гликол (PG)
  • Растителен глицерин (VG)
  • Ароматизатори
  • Никотин

PG и VG са често срещани съставки, намиращи се в много храни, козметика и лекарства. Ние използваме най-висококачествените съставки, за да гарантираме най-добрата електронна течност на българския пазар.

  1. Вейпинга не е вреден

Парите от електронни цигари обикновено се смятат за риск за околните хора. Науката обаче е опровергала това повече от веднъж. Общественото здравеопазване в Англия съобщи през 2018 г., че не е имало рискове за здравето, свързани с пасивното пушене на вейп устройства. Това беше потвърдено през 2019 г. от Калифорнийския отдел по обществено здраве, след като те проведоха обширно проучване, което анализира затворено и непроветрено помещение, пълно с изпарения от вейп писалка. Техните тестове не откриха никакви вредни вещества във въздуха! След подобно проучване служителите стигат до заключението, че изпаренията от вейп устройства не представляват риск за околните непушачи и не са свързани с причиняване на заболявания.

  1. Вейп устройствата СА помощно средство за отказване на цигарите

Вейп устройствата продължават да бъдат активно обсъждани с възникващи противоречиви аргументи. Тези аргументи често са оборвани от водещи организации като NHS. Проучване от 2019 г. установи, че електронните цигари са два пъти по-ефективни от никотиновите заместители, които включват никотинова дъвка, спрейове, инхалатори и таблетки за смучене. Вейпинг устройствата са ефективно помощно средство, което може да помогне на всички пушачи да спрат цигарите. Забележителният резултат от проучването показва, че нарастващата популярност на вейп устройства увеличава успеваемостта на опитите за отказване и общия процент на хора отказали се от тютюнопушенето.

  1. Какво представляват никотиновите соли?

Никовите соли са популярен вид течност, която позволява на никотина да се абсорбира в кръвния поток по-бързо от електронната течност.

Никотиновите соли използват същата формула като никотина в обикновените цигари, като вредите са значително по-ниски.  Тютюна в цигарите е основата на множеството рискове за здравето и въпреки че този вид никотин не е напълно безопасен, той съдържа много по-малко токсини.

  1. Използването на вейпинг устройство не изисква горене

Може да изглежда очевидно от термина „електронна цигара“, но много хора не осъзнават, че вейпингът не изисква горене или запалка. Електронните цигари разчитат на батерии, за да създават топлина. Това е един от най-пренебрегваните факти за вейпинга за хора, които никога не са използвали устройство. Батерията активира нагревателя, който загрява течността вътре, за да я изпари, така че няма изгаряне на тютюн – само затопляне. Това елиминира неприятната миризма и дълготрайният дим.

  1. Вейп устройствата имат разнообразни вкусове

Споменахме дима без мирис по-горе. Така че може да се чудите защо често усещате различни миризми, когато сте около хора, които използват вейпинг устройства. Усещате аромата на различните вейпове.  Течният разтвор в устройството за изпаряване се предлага в безброй опции за вкус. Те варират от плодови до ментови и дори сметанови вкусове.

  1. Използването на вейп устройство може да потисне апетита

Освен че помага на пушачите да ограничат приема на никотин, вейпингът има и други ползи. Много хора във вейпинг общността използват вейпинг устройства като средство за потискане на апетита. Разбира се, това е от полза само ако потребителят трябва да яде по-малко, за да подобри здравето си. С безбройните налични вкусове, вейпингът може да бъде чудесна алтернатива на безсмисленото похапване или преяждане. Можете да изберете вкусове, които да имитират храните, които Ви изкушават най-много. И за разлика от истинските цигари, тази полза е достъпна без наличието на никотин.

  1. Вейпингът е по-икономичен и може да се използва за многократна употреба

Всички сме чували фактите за това колко харчат пушачите на цигари за седмица, месец или година. За заклетите пушачи вейпинг устройствата предлагат достъпна алтернатива. Основният стартов комплект може да струва само 40лв. След като закупите устройство за вейпинг, можете да го използвате дълго време. Повечето устройства дори се доставят с USB или зарядно, така че можете да поддържате батерията си пълна. За повече информация относно ползите и предимствата на вейп устройства за многократна употреба прочетете тук.

  1. Cloud Chasing или „преследване на облаци“

Преследването на облаци е име, дадено на вейпърите, които издишват изключително                 големи и дебели облаци от пара, като ги манипулират в различни форми. Това е забавен термин, който описва сравнително нов талант – станал популярен на големи изложения за вейпинг и в YouTube.

  • . На публично място е по-прието е да се използва вейпинг устройство, отколкото да се пуши.

По-малко вероятно е да видите разпоредби относно използването на електронни цигари и вейп устройства отколкото да видите наредби за пушене. Можете да използвате Вашето вейпинг устройство на повечето обществени места. Разбира се, това може да варира в зависимост от това къде се намирате. Вейпингът не представлява риск за здравето на хората около Вас и не оставя неприятна миризма, която да пречи на околните.

  • . Април е ВЕЙПрил.

Във вейпинг индустрията четвъртият месец от годината традиционно е известен като ВЕЙПрил. Това е емблематичен месец, който празнува вейпинга и популяризира неговите положителни качества, като споделя факти и статистики, получени от забележителни проучвания. Много официални органи като NHS, Public Health England, HHS, се обединяват, за да насърчат повече хора да използват тези устройства като помощни средства за отказване от тютюнопушенето. Тази едномесечна кампания стартира през 2018 г. и има за цел да помогне на пушачите в да преминат към вейпинг. ВЕЙПрил е важен месец за индустрията, който показва подкрепата от здравните организации в света за вейпинга. Месецът позволява на информация от доверени и надеждни източници да опровергае всички негативни слухове.

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви