Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

13 юни

Използването на Вейпинг устройства във филмите

Posted by Pavel | 0 comment

Тъй като пушенето става все по-малко приемливо, филмите и телевизията са единствените места, където то продължава да се представя в положителна светлина – като нормално социално поведение считано за готино, бунтарско и дори окуражително. Връзката между използване на цигари във филмите и увеличаването на пушенето при младите хора е категорична. Колкото повече децата виждат употребяването на цигари в любимите им сериали и филми, толкова по-вероятно е те самите да започнат да пушат.

Ролята на цигарите в киното

Проучвания показват, че 44 процента от подрастващите деца, започват да пушат именно заради сцени, които са видели по телевизията и филмите. Съществува ясна връзка между тютюнопушенето във филмите и поведението на младите пушачи. Ограничаване появата на цигари на екрана през последните години е допринесло за намаляващия процент на младите пушачи през този период.

Процентът на филмите, с рейтинг за деца и тийнейджъри (G, PG, PG-13), които не включват тютюнопушене, се е удвоил от 2002 до 2022 г. (от 32 процента на 64 процента). За съжаление броят на сцените във филми, в които все пак показват употребяване на цигари, също се е увеличил от 21 на 38%, за същия период от време. Децата вече имат значително по-голям достъп до най-различни канали за разпространение на филми и сериали като – Netflix, Amazon, Hulu, Disney Plus и други. Това прави ограничението на съдържание включващо тютюнопушене изключително трудно.

Мерките

За да се противопоставят на това, обществените здравни групи работят заедно, за да подтикнат създателите на филми да премахнат употребата на цигари от своите филми. Те са разработили четири „политики за филми без тютюнев дим“, които са одобрени от здравните власти по целия свят:

  • Студията и кината трябва да излъчват реклама против тютюнопушенето, преди всеки филм включващ сцени с употребяване на цигари.
  • В заключителните кредити трябва да се появи заявление, че никой от екипа на продукцията не е получил възнаграждение в замяна на употреба или реклама на тютюневи изделия.
  • Марката на цигарите трябва да бъде премахната от филмите.
  • Всеки филм, който показва или намеква за употреба на цигари, трябва да бъде оценен с рейтинг „R“, освен ако ясно отразява последиците от пушенето или е необходим за историческа точност.

Навлизането на вейпинг устройства в света на киното и телевизията

Вместо традиционните тютюневи изделия, продукциите и студията вече използват електронни цигари и вейп устройства в своите филми. Освен, че е по-добър избор от цигарите (поради здравословни причини, качество и цена) вейпингът има има и по-добра репутация.

Той набра популярност през последните години особено в САЩ, Обединеното кралство, Франция, Малайзия и на Балканите. Именно затова от гледна точка на рекламата вейпингът е предпочитан пред цигарите. Според специалисти, за хората е вълнуващо да видят как любимият им актьор използва същото вейп устройство като тях, нещо което досега не беше възможно с традиционните тютюневи изделия.

Вейпинг компаниите са инвестирали много в маркетинг и рекламата. Популярна тенденция в момента е вейп устройствата да се появяват в сцени на известни филми. По този начин вейп продуктите получават публичност докато биват представяни в добра светлина.

За самите филмови студия също е изгодно да включват вейп устройствата в своите продукции тъй като получават финансиране от вейпинг компаниите, което помага за създаването на филма. По всичко изглежда, че вейпингът е бил приет и на големия и на малкия екран. Ето някои от филмите, които включват сцени с вейпинг:

The Tourist

Американски романтичен трилър с участието на Джони Деп и Анджелина Джоли. Този филм отбелязва първия път когато двете Холивудски икони работят заедно. Филма има изключителни успехи и е един от първите такива, които популяризират използването на вейп устройство.

House of Cards

Според историята на електронните цигари, Хон Лик, който се смята за бащата на съвременната електронна цигара, патентова устройството през 2003 г.  Същият разказ се увековечава в Къща от карти. Феновете на този сериал забелязаха сцена, в която Кевин Спейси използва вейпинг устройство. Когато жена му го вижда го и го конфронтира, мислейки, че пуши, той казва, че използва вейп, а не традиционна цигара.

В допълнение към представянето на вейповете като по-здравословна алтернатива на тютюнопушенето, тази сцена информира хората за вейпинга. Франк Ъндърууд използваше вейпинг устройство в Белия дом. Защо всички останали да не могат да се насладят на вейпинга?

Beneath the Darkness

Според някои хора, вейпингът е само за младежи или поп звезди. Това не е истина. Холивуд описва напълно различна реалност. Денис Куейд и Кевин Спейси са в ролите на по-възрастни герои, които използват вейпинг устройства. В „Отвъд Мрака“ вейпинга е представен като дейност практикувана от всички поколения.

Z Nation

Повечето филми включват сцени в които актьорите използват обикновени електронни цигари. Това се случва, тъй като филмовата индустрия по-бавно интегрира вейпинг технологията в своите продукции. Нация З обаче е прогресивен сериал, в който няколко героя използват най-различни вейпинг устройства.

Това е поредното доказателство, че вейпинга набира популярност. Различни вейп устройства вече се появяват във филмите все по-често.

Бъдещето на Вейпинга във Филмите

Според много специалисти, вейпинга е до 95% по-безопасен от традиционните цигари. Такива статистики убеждават все повече хора да сменят тютюнопушенето с вейп устройства. Те стават все по-популярни като здравословна алтернатива на пушенето. Много известни личности също започват публично да използват вейп продукти. Това само ще увеличи броят на хората, които ще си закупят подобни устройства. Вейпинга се превръща в стандарта за филмовата индустрия. Можем да очакваме, че в бъдеще все повече и повече филми ще включват сцени с вейп устройства.

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви