Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

10 окт.

Stoptober

Posted by Pavel | 0 comment

Ето че дойде онова време от годината и Stoptober е отново тук. Най-накрая имате възможност  да се откажете от навик, от който вероятно винаги сте искали да се отървете. Най-доборото, което можете да направите за здравето си, е да спрете цигарите завинаги, при това с подкрепата на други пушачи. Ако не сте чували за Stoptober преди, това е инициатива на Английската здравна организация, която се провежда всяка година. Благодарение на нея получавате подкрепата и мотивацията да оставите вредния навик в миналото. Целта на Stoptober е да изкарате 28 дни без тютюнопушене.  А успеете ли да се откажете от пушенето за 28 дни, то има пет пъти по-голяма вероятност да се откажете завинаги.

Какво да очаквате, когато отказвате цигарите?

Белите дробове са самопречистващи се органи, които ще започнат да се лекуват след като излагането им на замърсители спре. Например при отказ от тютюнопушене. Истината е, че тялото Ви започва да се възстановява в рамките на няколко дни след последната цигара. Цигарите съдържат редица вредни вещества, засягащи всеки орган в тялото, но оказват най-сериозно влияние върху белите дробове и сърцето.

Когато изгасите последната цигара, в рамките на 20 минути сърдечният Ви ритъм започва да се нормализира и само 48 часа по-късно тялото Ви ще е изхвърлило въглеродния оксид. Първите три дни обикновено са най-трудни за хората да се откажат от цигарите. Никотиновият глад достига своя пик между 48-ият и 72-ият час, така че ако успеете да ги преодолеете, то това означава, че се справяте чудесно.

След тези три дни дишането Ви ще започне да се подобрява. Дори дребни на пръв поглед неща, като изкачване на стълбите във Вашия дом, ще бъдат значително по-лесни. Възможно е да се появи кашлица, чрез която тялото изхвърля натрупаните вредни вещества в белите дробове и която помага за прочистване им.  А това означава повече място за чист въздух, който да захранва тялото Ви.

След като стигнете до края на 28-дневния период, сърцето Ви ще функционира значително по-добре, а кръвта ще се изпомпва по-свободно. Това означава образуване на по-малко крампи и много повече енергия, която да захранва тялото Ви.

Освен всичко споменато по-горе, тютюнопушенето излиза доста скъпо. Един умерен пушач употребява средно по 10 кутии цигари месечно, което означава, че може да спести около 600лв. на година, ако се откаже от този вреден навик.

Какво трябва да направя, преди Stoptober да започне?

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете своите опити за отказ от тютюнопушене. Първото е да споделите на своите близките, че сте решили да откажете цигарите. Подкрепата, която ще получите от приятелите и семейство Ви, е много важна. Те ще бъдат най-голямата Ви опора за преодоляването на този труден период (а и ще разберат защо сте леко раздразнителни през първите няколко дни).

За да следите прогреса си е препоръчително да свалите приложението Stoptober на своя мобилен телефон.  Така ще имате възможност да следите прогреса и на всички останали, които искат да се откажат от същия вредния навик като Вас, няма да се чувствате сами и винаги ще може да дадете и получите подкрепа.

Изключително важно е да разпознаете навиците си и кое конкретно предизвиква нуждата за пушене у Вас. За някои хора това са фактори като стрес, а за други тази нужда се дължи на навик – изпушване на цигара след хранене или по време на сутрешното им кафе. Да знаете кога ще се почувствате по-склонни да запалите цигара, ще Ви помогне да бъдете подготвени за подобни ситуации и евентуално да ги избегнете.

Най-важното, което бихме препоръчали, е чисто и просто да се освободите от изкушението – изхвърлете цигарите си. Сведете до минимум времето, което прекарвате сред пушачи, защото това наистина може да Ви помогне много.

И накрая, ако имате намерение да използвате помощно средство за отказване от тютюнопушенето, то се уверете, че сте добре снабдени, преди да започнете своите опити. Най-добрата алтернатива на цигарите са вейп устройствата. Вейпингът не служи само като алтернатива за пушене, а се използва от хора, които желаят да спрат пушенето изцяло. Електронните цигари позволят на потребителя да приема значително по-ниско количество никотин и същевременно създават илюзията за нормално пушене. Те са невероятно ефективен инструмент за отказване от вредния навик. Проучване в Обединеното кралство, публикувано през 2019 г., установи, че хората, които използват електронни цигари, за да се откажат от тютюнопушенето имат 88% успеваемост. Нашите продукти са отличен заместител на цигарите.  Предлагаме Ви огромно разнообразие от устройства с най-различни вкусове и дизайн, които ще Ви помогнат да се откажете от вредния навик веднъж завинаги!

Държейки изкушението настрана ще се доближите до крайната Ви цел, а именно до отказване от тютюнопушенето.

Много важно е да знаете, че можете да използвате вейп устройствата като помощни средства за отказ от тютюнопушенето. Още през 2018 г. PHE (Общественото здравеопазване на Англия) изрази подкрепата си за използването на вейпинг като средство за отказване от тютюнопушенето. За много от нас успокояващо действие има не само никотинът, за който жадуваме, но и усещането, което предизвиква у нас държането на самата цигара и вдишването на дима от нея. Вейпингът предлага същото усещане, но за щастие ни лишава от вредните въглероден оксид и катрани от тютюневия дим. Разгледайте нашата колекция сега в нея са включени продукти с  никотинови соли, които задоволяват по-пълно и по-бързо никотиновия глад на кандидат не-пушача.

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви