Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

14 сеп.

Вейповете и околната среда

Posted by Pavel | 0 comment

Често чуваме за отрицателните ефекти от тютюнопушенето върху нашето здраве, но рядко ни се говори за въздействието на тютюнопушенето и производството на цигари върху околната среда. Все повече хора преминават към електронни цигари и вейп устройства, за да спрат да пушат, но това е най-вече по здравословни причини. Смятаме, че трябва да сте наясно как вейповете са много по-малко вредни за околната среда от традиционните цигари.

Надяваме се допълнително да насърчим хората да обмислят алтернативи на пушенето на цигари – поради повече причини, а не само заради личното си  здраве. Факт е, че пушенето вреди не само на тялото Ви, но също така насърчава широкомащабното отглеждане на тютюневи листа. Докато тютюнът може да се отглежда органично, като се използват техники, които насърчават биоразнообразието и здравата почва, по-голямата част от тютюневите листа се отглеждат с помощта на пестициди, химически торове и регулатори на растежа. Те могат да създадат множество проблеми за околната среда, особено в страните с ниски и средни доходи, където регулаторните мерки и стандарти често не са на желаното ниво.

Що се отнася до обработката и производството на цигари, вредните ефекти върху околната среда продължават. Сушенето на тютюневи листа и последващата обработка за производство на цигари изисква повече вредни химикали. Въпреки че тези токсични вещества могат да бъдат изхвърлени разделно и екологично, това не винаги се случва.

И ако това не е достатъчно, за да ви убеди в огромните щети, които големият тютюн нанася на околната среда, помислете за самите цигари. Фасът от цигара, всъщност не е био разградим. Вредните химикали, които отделя, като арсен и олово, замърсяват почвата и водата, докато се разграждат. С над шест трилиона цигари, изпушени годишно, това са ужасно много фасове и проучвания показват, че поне ¼ от тях не се изхвърлят разделно, а биват оставяни на всевъзможни места.

Защо Вейпингът е по-добър за околната среда?

Защо е по-добре да използвате вейп устройство? За начало, процесът на производство е много по-малко вреден спрямо този на тютюневите изделия. Основните съставки на вейповете са растителен глицерин (VG), пропилей гликол (PG), вода и ароматизатор, и евентуално включване на никотин. Както VG, така и PG вече често се използват в производството на храни. Повечето от тези вещества са органични, което показва как използването на електронни цигари и вейпове може да бъде много по-съвместимо с майката природа.

Що се отнася до самите вейпинг устройства, общите части са направени от пластмаса или метал. За разлика от цигарените фасове, те могат да бъдат рециклирани и използвани повторно, заедно с капсулите, в които идват течностите.

 

Възможност за рециклиране, по-дълъг живот и производствен процес с много по-малко въздействие върху околната среда. Така става ясно, че вейп устройствата са много по-малко вредни за здравето на планетата. Това е просто още една причина, която да добавите към списъка защо вейповете са по-полезната алтернатива на тютюневите цигари.

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви