Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

10 авг.

Колко никотин съдържат цигарите?

Posted by Pavel | 0 comment

По същество цигарите са  единственият по рода си опасен за консумация, свободно продаван продукт, водещ до тежки здравословни последствия. Той е една от най-големите причини за инвалидизиране, заболяване и преждевременна смърт. В световен мащаб около 47 % от мъжете и 15% от жените са пушачи. Епидемиологични данни сочат, че рискът един пушач да развие заболяване, свързано с пушенето, нараства с течение на времето. Преминаването към устройства за вейпинг може да Ви помогне да намалите приемането на никотин и другите  химикали, съдържащи се в цигарите. Устройствата за вейпинг отделят значително по-малко дим от цигарите. Освен това вероятността да предизвикат пожар е сведена до минимум, което ги прави по-безопасен вариант за пушачите. Цигарите съдържат никотин в количество, което има силно изразен пристрастяващ ефект. Известен факт е, че цигареният дим уврежда дихателните пътища и белите дробове, както и че веществата, съдържащи се в цигарите имат канцерогенни свойства.

Количеството никотин в една цигара зависи от много фактори, включително размера на самата цигарата и процеса на нейното производство. Средното количество никотин в една цигара е около 10-12 mg. Никотинът е вещество, което може да бъде вредно за човешкото здраве в зависимост от количеството. Именно то затруднява отказването от цигарите и е причина пушачите често да изпитват симптоми на абстиненция, когато се опитват да се откажат.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 11 май 2020 година, в световен мащаб цигарите убиват повече от 8 милиона души годишно. Повече от 7 милиона от тези смъртни случаи са от пряка употреба на цигари, а около 1,2 милиона се дължат на дим втора употреба.

Цигареният дим, който ежедневно пушачите вдишват, съдържа значително по-високо количество никотин, в сравнение с вейп устройствата и освен това съдържа катрани – най-токсичното вещество в цигарите.

Катраните са опасни и вредни по редица причини. Първо, те съдържат много токсични химикали, които могат да увредят белите дробове и други органи. Второ, катраните са основна причина за рак на белия дроб. Те могат да се натрупват в артериите, което води до сърдечни заболявания и други проблеми. Затова е важно да избягвате цигари, съдържащи катрани и да си ориентирате към по-малко вредни алтернативи – като вейпинг устройствата.

Катраните в цигарите са опасни и вредни, тъй като съдържат канцерогенни съединения, които могат да увредят ДНК-то и да доведат до рак. Катраните съдържат и други вредни вещества, като метали, които могат да раздразнят дихателната система. Хората, които редовно пушат, вдишват катрани и съответно са изложени на повишен риск от развитие на рак на белия дроб и други респираторни заболявания. Отказването от пушенето е най-добрият начин да намалите риска от тези здравословни проблеми.

Преминаване към вейп устройство може да ви помогне да намалите риска от рак и редица други заболявания. Vaping устройствата не съдържат катрани, който е основното токсично вещество в цигарите.

Различните vape устройства имат широка гама от аромати, от които да избирате, което ги прави по-приятни за употреба от цигарите. Съществуват и голямо разнообразие от никотинови концентрации във вейпинга, които могат да бъдат адаптирани към нуждите на потребителя.

Устройствата за вейпинг също така позволяват на потребителите да контролират количеството пара, което вдишват. Това може да е от полза за тези, които се опитват да преминат от пушене към вейпинг.

Защо трябва да преминем към устройства за вейпинг?

Вейп устройствата имат много предимства в сравнение с цигарите. Те са по-малко вредни за здравето Ви и не водят до пристрастяване.  Вейпингът  е много по-безопасен от пушенето на цигари.  Вейпинг устройствата нямат неприятна миризма и не създават опасност от пасивно пушене за околните, включително децата.

Преминаването към вейп устройството е един от най-успешният начин, по който пушачите могат да се освободят от своят никотинова зависимост.

Използването на електронни цигари или вейпинг устройства често се популяризира, като начин да се помогне на пушачите да откажат цигарите. Течността в електронните цигари обикновено съдържа никотин, пропиленгликол и ароматизатори. Има много устройства, които се използват с цел предоставяне на алтернатива на традиционните цигари.  Електронните цигари и устройствата за изпаряване стават все по-популярни, като начин да се помогне на пушачите да откажат цигарите. Повече за предимствата, ползите и защо вейпинг устройствата са страхотна алтернатива на цигарите, прочетете тук.

 

 

 

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви