Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

16 май

По-малко цигари – по-добър живот

Posted by Pavel | 0 comment

  • Отказвайки цигарите, правиш подарък не само на себе си, но и на близките и приятелите си, които опушваш в определени моменти.
  • Научно проучване с 12 000 души показва, че, ако един човек откаже цигарите, шансът да ги откажат неговата съпруга, съпруг, брат, сестра, приятел, колега, се увеличава много пъти.
  • Друго проучване пък показва, че, ако, пушач има повече приятели пушачи вероятността да откаже цигарите е много по-малка.“
  • Два типа пушачи – които искат да откажат цигарите и които не искат.
  • Европейска тенденция за отказ от тютюнопушене. – фрази от клиента

 

Вредите на цигарите

Цигарите съдържат повече от 7000 токсични химикали и около 70 от тези химикали могат да причинят рак. Ето защо е толкова важно хората да се откажат тютюнопушенето. Това за съжаление е едно от най-големите предизвикателства. Има два типа пушачи – тези които пушат и искат да откажат цигарите и тези които не искат да се отказват. Проучване за пушачи направено през 2015 г. показва, че около 68% от участниците искат да спрат пушенето.  През същата година, според данни на CDC, повече от 55 процента са спрели да пушат поне за един ден в опит да се откажат. В последствие тенденцията продължава и тази година процентът на тютюнопушенето спадна с 2 процента спрямо 2014 г. – най-големият спад от 1993 г. насам.

Отказването на цигари

Повечето пушачи се отказват, без да използват доказани лечения като поведенческа терапия или здравна консултация с лекаря си. Изследванията показват, че внезапното изказване може да бъде един от най-ефективните начини за спиране на тютюнопушенето, но и един от най-трудните. Много пушачи посочват внезапното спиране като неуспешен метод, тъй като организма е подложен на прекалено голям стрес и много хора в крайна сметка не издържат дълго време без цигари. Може да си помислите:

– Ако не става с терапия, а внезапното отказване е толкова трудно, какви други опции имам?

Отговорът е лесен. Трябва да намерите безвредна алтернатива, която не причинява заболявания, не създава неприятна обстановка за хората, които не понасят цигарите, но все пак създава същото усещане като цигарите. Вейпингът е точно такава алтернатива. Вейп устройствата Ви позволяват да приемате значително по-ниско количество никотин и са изключително ефективен начин да се откажете от вредния навик.

 

Отказването на цигари в група от пушачи

Отказът от тютюнопушенето носи множество ползи за здравето, включително намален риск от рак на белия дроб, сърдечни заболявания, инсулт, белодробни заболявания и намаляване на респираторните симптоми като кашлица и задух. Всички тези състояния влияят на качеството Ви на живот, така че отказването може да намали риска от ранна смърт и да подобри цялостното Ви здраве – това е вярно, независимо на каква възраст сте се отказали. Отказването на цигари наистина е трудно и изисква силна воля. Замислете се обаче и за хората около Вас. Ако решите да спрете цигарите, Вие ще помогнете и на тях. Научно проучване с 12 000 души показва, че, ако един човек откаже цигарите, шансът да ги откажат неговата съпруга, съпруг, брат, сестра, приятел, колега, се увеличава много пъти. Екип от изследователи, които са показали, че затлъстяването може да се разпространи от човек на човек, са открили подобен модел при спирането на тютюнопушенето: пушачът е по-склонен да се откаже от навика, ако съпруг, приятел, колега или брат или сестра са го направили. Нещо повече, пушачите са склонни да се отказват в групи и тези, които не спират да пушат, все повече се оказват изтласкани на ръба на социалните си кръгове. Тези резултати подкрепят предишни проучвания, които показват, че влиянието на връстниците играе ключова роля в решението на хората да спрат да светят и предоставят доказателства, че „системата на приятели“, използвана от програмите за отказване от тютюнопушенето.

Добра Алтернатива

Време е да започнем да следваме Европейската тенденция за отказ от тютюнопушенето. Ако искате да се откажете от пушенето, помислете за никотинови заместители, като електронни цигари и устройства за вейпинг. Тези продукти, които или доставят никотин през белите дробове или кръвния поток, действат, като ви дават малка доза никотин, за да Ви помогнат да контролирате глада за никотин, те се считат за един от най-ефективните начини за отказване от тютюнопушенето, като някои проучвания показват, че може да бъде по-ефективно от внезапното отказване.

Пасивното Пушене

Пушенето на цигари е вредно не само за пушачите, но и за хората около тях. Хората, изложени на пасивно пушене, са изправени пред същите опасности като самите пушачи. Те вдишват същите отровни газове и хиляди токсични химикали, открити в тютюневия дим. Рискът от развитие на заболявания, свързани с тютюнопушенето, също ще се увеличи. Бременните жени, изложени на пасивно пушене, предават вредни химикали на бебетата си. Пасивното пушене също е особено вредно за деца и други с продължителни сърдечни и/или дихателни проблеми. Повечето пасивно пушене идва от върха на горяща цигара. Това прави почти невъзможно насочването на дима далеч от хората около Вас. Ако пушите само в една част от дома си, вредните химикали ще се разпространят бързо от стая в стая и могат да се задържат до 5 часа. Отказвайки цигарите, правиш подарък не само на себе си, но и на близките и приятелите си, които опушваш в определени моменти. Затова ние Ви предлагаме най-различни вейп продукти и устройства, които:

  • Не причиняват заболявания
  • Имат приятна миризма
  • Помагат за отказване от пушенето
  • Не вредят на околните
  • По-икономична опция
  • Димът се изпарява веднага
  • Вейпинг устройствата имат 4 съставки, а не 7000 като цигарите

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви