Продължете да Пазарувате

Артикули в Количката

Общо

Общо 0.00лв.
Общо 0.00лв.

Възползвайте се от нашите опции на плащане – налжен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 100 лв.

1 дек.

Цигара или вейп устройство?

Posted by Pavel | 0 comment

Вейп устройстватата или електронните наргилета са една от най-добрите алтернативи на конвенционалните пури или цигари. Но обмисляйки покупка на е-цигара, трябва задължително да имате предвид, че често под прикритието на европейски и американски продукти се продават и китайски фалшификат. И от тук възниква въпроса – Как да направим правилния избор?

Стъпвайки на над 10 годишния си опит, устройствата Bo, успешно съчетават в себе си уникална технология, гарантирано качество и не на последно място достъпна цена. Европейски лаборатории правят ежедневен и надежден контрол при изработката на цялостният вейп продукт.

И ако все още имате някакви колебания, с удоволствие ще ви представим историята по създаването на този иновативен модел и неговите неоспорими предимства.

Според Световната здравна организация, към момента, около 1 млд. души по цял свят продължават да пушат и тази цифра очаква да се запази поне до 2025г. Проучванията от десетилетия епидемиологични данни сочат, че пушенето причинява редица тежки заболявания- инфаркт, инсулт, рак,  белодробни инфекции и др., като води до близо 6 милиона смъртни случаи годишно. Като голяма част от вредните вещества са установени именно в цигарения дим и по – конкретно при термичния разпад на тютюна в следствие на неговото горене.

Какво точно представлява горенето на една цигара?

Цигареният дим съдържа над 4 800 химични съединения, най-опасните, сред които са: никотин, катран, въглероден оксид,  метали и др. Температурата на върха на горящата цигара е около 700 С, докато във вътрешността й е около 60 С. Това предизвиква термичното разпадане или окисляване на голям брой от съединенията в дима, което води до големия брой токсични съставки. Именно те, а не никотинът, са основните причинители на заболяванията, свързани с тютюнопушенето. Вредата от натрупването на тези частици е с толкова големи и дълготрайни последствия, че са необходими години отказ от тютюнопушенето, за да се възстанови поне частично нормалното функциониране на белия дроб и рискът от развитие на заболяване да започне да намалява.

Каква е разликата между цигарите и електронните устройства тип „вейп“?

Именно липсата на горене е и основната разлика между бездимните алтернативи и цигарите, като състава на аерозола при първите е коренно различен от този на дима при цигарите. Изпаренията от Vape у-вата са продукт от е-течността, която обикновено се състои от няколко съставки – пропилей гликол, растителен глицерин, вода, никотин (не е задължително) и ароматизанти. Нищо не се изгаря. В електронните цигари просто липсва този процес. Димът, който излиза от устройството, се разсейва буквално след секунди.

 

Как започва Vaping?

През 2003 година китайският фармацевт Хон Лик разработва първата електронна цигара. Иновативното е-устройство първоначално имитира изцяло вкусовите качества на традиционните цигари. Към този момент в света съществуват и други алтернативи на тютюнопушенето, като дъвки, бонбони  и лепенки. Те от своя страна не са толкова ефикасни за спиране на вредния навик и не доставят същото удоволствие, каквото носи една истинска цигара. Но по-късно през години се появяват нови и разнообразни варианти, а също и безникотинови модели.

През 2014 година се появява “vape”, която характеризира нова културна вълна . А появата на конкретна дума, говори и за популяризиране на самите устройства. Благодарение на това, през 2010 година се наблюдава първия рязък спад в използването на тютюна. Това шокира производителите на тютюневи изделия и много от тях се снабдяват с оборудване за производство на е-устройства.

Днес всеки очаква свят без тютюнев дим. Последствията за здравето от употребата на тютюневи изделия са доста сериозни. А що се касае до вайпинга – статистиката сочи: през 2013г. вайпърите са 2,8 милиона, през 2015 – 5,1 милиона, а днес са поне 20 милиона. Модата в момента показва, че Vape устройствата успешно изместват цигарите. Все повече хора посещават спортни зали, тренират и се стараят да водят здравословен начин на живот. И това е нормално, тъй като през последните години именно това се популяризира. Но все пак какво да правят хората, които вече са посегнали към тютюна? Нашият отговор е:  „Опитайте да вейпвате”.

Защо Bo е най-доброто предложение на българския пазар?

Bo Vaping е френска марка на компанията, J Well, с едни от водещите ВЕЙП устройства на пазара в цяла Европа. Висококвалифицирани експерти изпробват и проверяват качеството на цялостния продукт, преди да тръгне да се продава. Фирмата се гордее с продуктите си, тъй като лансират само тези, за които са сигурни, че са най-добрите. За пръв път Bo за многократна употреба стъпна на българския пазар през 2019г. Продуктът притежава оригинални сертификати от европейски контролиращи лаборатории, с което се различава от масово предлаганите на пазара китайски аналози. С поява си, моделът, убедително се наложи, като една от най-предпочитаните марки на пазара. Това иновативно предложение е за всеки, които предпочита „по-нежен“ тип тютюнопушене или не може да си представи себе си без дим, като е много важно да изберете правилния и качествен продукт за това.

Bo e тук, за да реши тази дилема и да направи вейпването още по -приятно и вълнуващо. Устройството се предлага с предварително напълнени капсули в различни вкусове и магнитно USB зарядно. Различава се от другите подобни модели със стилен дизайн, висококачествени материалите при изработка и батерия издържаща 380 дръпки.

През изминалата година Bo Вейп стана безапелационен пазарен лидер, популярен както сред инфлуенсъри, така и сред огромна аудитория потребители, които споделят ежедневно своите впечатления от vape модела в социалните мрежи.

След като опитате, ще разберете защо Bo Vape ще се превърне във вашия предпочитам избор. Разгледайте нашите продукти още днес!

 

Благодарим Ви!

Свързано е с профила Ви